Kino nakts

Festivāla ietvaros, uz vienu vakaru durvis vērs četri jauni pop up kinoteātri.

JAUNĪBAS EKSPERTI,
rež. Betija Zvejniece (21 min.) 2023. gads

Filma vēsta par pieciem divdesmitgadniekiem, kas, tiecoties pēc autentiskas dzīves, vasaras sākumā ievācas grāmatām piepildītā lauku mājā. Dzīvojot jaunības bezrūpībā, ar laiku praktiskas problēmas un jauno cilvēku nenobriedušie raksturi rada saspīlējumu. Visi ideju par neatkarīgu un no pienākumiem brīvu dzīvi ir romantizējuši – bēgot no realitātes, viņi uzskrien tieši tai virsū.

KRISTĪNE, rež. Mārtiņš Grauds (17 min.) 2023. gads

“Kristīne” ir mūzikls par koru, diriģentu un pagastu attiecībām. Tikko augstskolu absolvējusī kordiriģente Kristīne dodas uz darba interviju divos vīru koros – “Akmins” dziedātāji ir sirsnīgi kungi gados, bet koris “Bāliņš” ir stilīgu un mazliet iedomīgu jauniešu kolektīvs. Katrs koris sola savus labumus un priekšrocības.

DEBESDIENAS BRAUKŠANA rež. Laura Elcere (16 min.) 2021. gads

Alma ir pusmūža sieviete, kas strādā transporta loģistikas uzņēmumā. Viņa dzīvo sakārtotu dzīvi un visu savu radošo potenciālu pieliek savas mājas tīrīšanā un zivju akvārija dekorēšanā. Kādu dienu viņa pamostas no vīzijai līdzīga sapņa par lidojošu meiteni. Todien viss noiet greizi.

KOVBOJS rež. Raimondas Kavaliauskas (37 min.) 2020. gads

Ekscentrisks vientuļnieks, kas bērnībā cietis no paša tēva, stingri apņemas būt labāks tēvs un cienījams piemērs savam dēlam, kad viņam tāds būs. Tomēr dzīve ir sagatavojusi viņam pārbaudījumu, lai redzētu, cik stingra ir šī apņemšanās.

DZELZS ZIRGS rež. Teresa Väli (4 min.) 2017. gads

Fotogrāfējot mežā, puisim viņa velosipēds kļūst par apgrūtinājumu, un viņš to atstāj. Palicis viens, velosipēdu pārņem bailes – viņam vajadzēs rast sevī drosmi, lai izglābtu sevi un savu saimnieku

SUPERLĪME rež. Teresa Väli (17 min.) 2019. gads

Ir 1996. gads. Andruss dzīvo daudzdzīvokļu mājas rietumpusē, bet Zanna – austrumos. Bērnu bandu karos tiks pārbaudīta viņu aizliegtās draudzības izturība. Lietā tiks likti darbarīki un zināšanas, kas gūtas no filmām un animācijas. Uz likmes ir ne vien dzīvība, bet arī gods, slava un mīlestība

GADS NO MALAS rež. Nils Alvars Neļķis (40 min.) 2022 gads.

Dokumentālā māksla filma “Gads no malas” prezentē alternatīvo sporta veidu daudzveidību un to pārstāvētos labākos Latvijas sportistus. Filmā atspoguļota ne tikai elpu aizraujoša triku māksla un adrenalīns, bet emociju harmoniju rada Latvijas skaistā ainava, tās dažādie gadalaikie un dabas stihijas gada griezumā. Skatītāji būs patīkami pārsteigti gan par sportistu radošo izpildījumu, gan par to, cik patiesība daudz tiek piedzīvots 365 gada dienās.
“Gads no malas” – Tev jāredz!